Mandala

    I oversigten herunder kan du se en række forskellige Mandala-tegninger, som du gratis kan printe. Du skal bare klikke på billedet, så åbner PDF-filen.

    Blandede Mandalaer | Mandalaer med tal | Jule Mandalaer

    Blandede Mandalaer

    Herunder er en samling af Mandala-tegninger inden for en masse forskellige temaer, der er klar til farvelægning.

    Mandala # 1

    Mandala # 2

    Mandala # 3

    Mandala # 4

    Mandala # 5

    Mandala # 6

    Mandala # 7

    Mandala # 8

    Mandala # 9

    Mandala # 10

    Mandalas med tal

    Mandalaer med tal følger herunder med tal-tegninger fra 1-8, som er spændende at farvelægge.

    Mandala – 1-taller Mandala – 2-taller Mandala – 3-taller
    Mandala – 4-taller Mandala – 5-taller Mandala – 6-taller
    Mandala – 7-taller Mandala – 8-taller

    Jule Mandala tegninger

    Herunder finder du en række jule-mandala, som du kan tegne på i netop de farver, som du eller dine børn ønsker. Jule-mandalaer er med til at bringe en god julestemning og gøre det endnu sjovere at farvelægge i netop december måned med disse jule mandalas.

    Jule Mandala # 1 Jule Mandala # 2 Jule Mandala # 3
    Jule Mandala # 4 Jule Mandala # 5 Jule Mandala # 6
    Jule Mandala # 7 Jule Mandala # 8  

    Mandala

    Mandalas symmetriske figurer, som ofte er i blomst-, kors- eller hjulform. Selve ordet betyder cirkel eller kreds på det klassiske indiske sprog sanskrit: मण्डल.

    De er med til at skabe harmoni, og har en afslappende effekt, når man kigger på dem og farvelægger dem.

    Når man farvelægger en Mandala-tegning, så finder man både fordybelse og ro.

    Forsikring viser også at det at farvelægge Mandala-tegninger har en meditativ effekt. Mandala er både med til at berolige dit sind samt at styrke din koncentration.

    Men det er faktisk ét af ældste religiøse symboler. Mandalaer benyttes almindeligvis af hinduistiske og buddhistiske munke og i tantrisk yoga til meditation.

    Det udtales desuden: mand-da-la.

    Mandala malebog

    Du kan printe Mandala-tegningerne, og skabe din egen Mandala malebog ud fra disse. Du bestemmer naturligvis selv, hvorvidt du vil farve med blyant, tusch, akvarel eller lignende.

    Hvis du kun har kopipapir, så kan du med fordel bruge farveblyanter eller almindelige sprittusser.

    Mandala tegninger

    I oversigten herover finder du en masse forskellige Mandala-tegninger, og der vil løbende blive tilføjet nye tegninger, så du altid kan blive udfordret og prøve kræfter med nye, flotte motiver.

    Mandala tegninger dyr

    I oversigten finder du også Mandala-tegninger med dyr. Altså motiver, hvor dyr er integreret i tegningen på den ene eller anden måde. Tegning nummer 5 har eksempelvis sommerfugle, mens tegning nummer 9 har delfiner. Der kommer mange flere Mandala-skabeloner med dyremotiver i fremtiden.

    Mandala tegninger til print

    Alle Mandala-tegningerne herover kan downloades som PDF-filer. Det vil sige, at du let kan printe dem og farvelægge dem derefter.

    Hvis du ikke ønsker at printe, kan du også tage et screenshot af tegningerne, og så bruge billederne direkte på din computer i et billedbehandlingsprogram eller eksempelvis på din smartphone eller tablet, hvis du vil tegne på din Mandala-tegning digitalt.

    Nemme Mandala tegninger

    Der findes et væld af forskellige Mandala-tegninger. I oversigten finder du også tegninger, der ikke indeholder så mange detaljer, og derfor er nemme Mandala-tegninger at give sig i kast med.

    Det er altid en god idé, at starte med at farvelægge en nem Mandala-tegning, så man har en god oplevelse med at komme i gang, og derefter kan man så give sig i kast med de mere detaljerede tegninger, som i samme moment tager længere tid at farvelægge.

    Det gør også at man kan udfordre sine egne kreative kompetencer endnu mere. Man kan selvfølgelig også printe den samme tegning i flere eksemplarer, og derfra farvelægge tegningen med forskellige farver.

    Mandala mønstre

    Mønstrene er ofte blomst-, kors- eller hjulform. Og derudover rummer de et væld af forskellige mønstre, så der er noget for enhver smag. Herudover finder du også Mandala-tegninger med motiver af dyr, frugter og lignende.