Dansk


  Her har vi samlet gratis skoleopgaver til faget dansk. Klik ind på kategorierne for at få overblikket over, hvilke skoleopgaver, der kan downloades til disse.

  Indskoling:

  Min første ABC – Store bogstaver (1 ark) Min første ABC – Små bogstaver (1 ark) Skrive store bogstaver (29 ark) Skrive små bogstaver (29 ark)
  De 120 ord (5 ark) Ordjagt: De 120 ord (8 ark) Ordjagt: Blandede temaer (12 ark)  Prik til prik-opgaver: Bogstaver (6 ark)
  Labyrinter: Jagt på store bogstaver (20 ark) Labyrinter: Jagt på små bogstaver (20 ark) Mini-krydsord for de små (51 ark)
  Ordjagt: Jul (8 ark) Find de skjulte ord: Jul (20 ark)

  Der vil løbende komme nye skoleopgaver til dansk ind på siden.


  Prøv også spændende dansk-quizzer hos GoQuiz.dk her.


  Gratis dansk opgaver til print

  I oversigten øverst har vi samlet en række danskopgaver, som kan printes til gratis brug i skolen eller til hjemmeundervisningen.

  Der er blandt andet dansk-opgaver som “De 120 ord”, “Skrive store og små bogstaver”, “Ordjagt på de 120 ord”, “Ordjagt om blandede temaer” samt “Labyrinter med jagt på store og små bogstaver”.

  Der kan også arbejdes med prik-til-prik-opgaver, hvor man i stedet for at følge tal skal følge bogstaver for at lære alfabetet på en underholdende og interessant måde.

  Ydermere kan man også kaste sig over de mange krydsord-ark, hvor man kan få gang i hjernegymnastikken.

  Øve bogstaver

  Herudover er der også skrivehuse, hvor man kan skrive både 29 store bogstaver og 29 små bogstaver fra det danske alfabet. På den måde kan børnene træne dig færdigheder i bogstaverne i alfabetet.

  Hvordan skriver man hvert enkelt bogstav, de forskellige måder at skrive nogle af bogstaverne på samt forskellen på store og små bogstaver.

  Det er stadig godt at have en pæn håndskrift, og det giver også en bedre forståelse af bogstaverne samt gør det nemmere at huske bogstaverne og skille dem fra hinanden, når man aktivt bruger hånden til at skrive med.