Sudoku


  I oversigten herunder kan du se en række forskellige sudokuer, som du gratis kan printe. Du skal bare klikke på billedet, så åbner PDF-filen. Der er fire forskellige sværhedsgrader.

  Meget let (99 ark)

  Let (99 ark)

  Mellem (99 ark)

  Svær (99 ark)

  Listen vil løbende blive opdateret med flere forskellige typer af sudokuer, samt til forskellige niveauer.


  Gratis sudoku til print

  Her på siden har vi samlet en masse forskellige sudokuer, der gratis kan downloades og printes.

  Du finder sudokuer med fire forskellige sværhedsgrader. Dermed er der både sudoku for børn, unge og voksne. Herunder også nybegyndere, lettere øvede, øvede samt eksperterne.

  I øjeblikket er der 99 ark med sudokuer til hvert niveau. På den måde løber du ikke tør for gratis sudokuer lige foreløbigt.

  Du kan nemt downloade dem ved at klikke ind på hver sektion, derefter den pågældende sudoku, hvor du kan downloade filen til din computer og herefter printe.

  Du kan også tage et screenshot, hvis du sidder på en smartphone eller tablet, så du kan løse den direkte i et billedbehandlingsprogram på din smartphone eller tablet.

  Sudoku regler

  En klassisk sudoku består af 9 x 9 felter:

  • 9 vandrette rækker
  • 9 lodrette kolonner
  • 9 blokke (af 3 x 3 felter)

  Reglerne i sudoku er ikke synderligt komplicerede.

  Du har en spilleplade på 9 x 9 felter, hvis der er tale om en klassisk sudoku og ikke en mini sudoku.

  Opgaven er så at få udfyldt felterne med tallene fra 1-9, mens man på samme tid skal overholde tre simple regler:

  Tallene fra 1–9 skal kun placeres én gang i hver:

  • Kolonne (lodret)
  • Række (vandret)
  • Boks (bestående af 9 felter)

  Det vil sige, at hvis tallet 4 allerede er benyttet i kolonne (lodret) nummer et, så må du ikke sætte flere 4-taller i den kolonne.

  Det samme gælder for den række (vandret), hvor 4-tallet er brugt i, samt i hele boksen på 9 felter, som 4-tallet er placeret i.

  En sudoku er løst korrekt, når alle tal er udfyldt, hvor disse tre simple regler er overholdt.

  Sudokus historie

  I slutningen af 1970’erne blev sudoku-lignende nummerpuslespil opfundet i USA. Det var dog ikke et øjeblikkeligt hit blandt spillerne.

  I 1980’erne blev spillet så lanceret i Japan, og her blev det hurtigt populært, hvor det blev døbt sū doku, der betyder “ensom figur”.

  Man skulle dog helt frem til begyndelsen af 2000’erne, før sudoku blev verdenskendt. Det skete, da newzealænderen Wayne Gould udviklede et computerprogram, som kunne skabe og masseproducere sudokuer på en nem måde.